Ple municipal del 26 de gener

29 01 2012

El passat dijous dia 26 de gener es va celebrar ple municipal a Tordera. Entre els temes tractats hi havia l’aprovació dels Estatuts de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la incorporació als pressupostos dels acords presos en les negociacions entre CiU i els diversos grups de l’oposició i les modificacions urbanístiques per a l’ampliació de l’Escola Serra de Miralles i pel desenvolupament del polígon industrial de Can Buscà.

Un dels fronts més importants per tirar endavant el projecte independentista és el municipal. És imprescindible que des dels Ajuntaments es faci un cop sobre la taula i es mostri a la Generalitat i al Parlament de Catalunya que el poble català vol més, que ho vol tot, i que a dia d’avui la independència és més que necessària perquè el nostre país surti de la crisi econòmica en la qual es troba. Per aquest motiu i per drets nacionals, ERC vam portar al ple del mes de novembre l’adhesió a l’AMI i aquest passat dijous ja s’aprovaven els Estatuts pels vots favorables de CiU i ERC. Des del grup municipal d’esquerres i independentista continuarem treballant enèrgicament per assolir l’objectiu de l’Estat Propi.

 
També es van votar les modificacions de partides en el pressupost municipal 2012. ERC vam aconseguir que no es retallés tant com pretenia CiU en:
–    La Fira del Ram, perquè creiem que és una aposta per l’impuls comercial i empresarial a Tordera, així com un punt de trobada d’associacions i entitats. El que ara cal és que la partida destinada al certamen s’inverteixi bé per aconseguir aquestes finalitats.
–    El manteniment de parcs i places, perquè són zones d’esbarjo pels torderencs i torderenques i una reducció d’aquesta partida suposaria una disminució de la seguretat i la higiene i, per tant, un augment del risc de lesions.
–    La formació de personal, ja que és clau per millorar l’eficiència de l’administració pública.
–    L’aportació municipal a Ràdio Tordera, perquè creiem que la ràdio és un element estratègic que cal continuar potenciant, per tal que els torderencs i torderenques tinguin tota la informació local al seu abast.

Ara bé, no vam estar d’acord en totes les modificacions. Sorprenentment, CiU va acceptar la proposta del PP per eliminar la subvenció anual de 90€ que es feia a l’Escola La Bressola de la Catalunya Nord. Aquestes escoles contribueixen notablement a mantenir viva la llengua a la regió més septentrional de la nació catalana. Des d’ERC considerem que és un gest de menyspreu dels grups locals de CiU i el PP cap a la llengua catalana.

 
Finalment, es van fer dos passos importants en dos àmbits clau pel poble: en ensenyament i ocupació. Per una banda es va modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal (PGOUM) per a la reubicació dels sistemes d’equipament i zona verda per possibilitar l’ampliació de l’Escola Serra de Miralles. Per altra, es va aprovar provisionalment el Text refós del Pla parcial de Can Buscà nord, en el qual es contempla una solució viable als problemes d’inundabilitat de la zona. Des d’ERC esperem que ben aviat s’aprovi definitivament el Pla parcial de Can Buscà i d’aquesta manera es pugui començar a treballar en l’atracció d’empreses al polígon.

Per qualsevol aclariment o dubte, no dubteu en contactar-nos.

Salut!


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: