La sanitat, l’estat econòmic de l’Ajuntament i la independència marquen el plenari d’avui (27.10.2011)

27 10 2011

–          Abans d’exposar 3 conclusions sobre el ple municipal, permeteu-me un apunt.

JERC: 80 anys al servei del país.

M’agradaria fer un petit reconeixement a tots els companys i companyes de les JERC, des d’en Miquel Badia –la persona que va inaugurar l’acte de constitució de les Joventuts d’Esquerra Republicana i d’Estat Català (JEREC) fa 80 anys, el 26 d’octubre de 1931- fins a l’últim/a company/a que s’ha unit al projecte. Seguim tots aquí, en plena lluita, per aconseguir els drets nacionals i socials dels Països Catalans.

 

 

–          Sobre el ple:

Sanitat

Boi Ruiz, el Conseller de Salut de la Generalitat, va decidir que el CAP de Tordera -i de molts altres municipis- deixi de funcionar durant les nits (de 21h a 8h) i haurem de desplaçar-nos fins als hospitals comarcals de Blanes o Calella per ser atesos en cas d’urgència. Una altra opció serà trucar al servei d’urgències 112 i esperar que alguna ambulància de la zona estigui disponible i pugui venir a prestar servei, o trucar al telèfon d’informació sanitària 902 111 444. No cal dir que, amb aquesta reducció del servei, el grau de seguretat dels torderencs i torderenques disminueix considerablement. Per aquest motiu, des d’ERC i les JERC vam creure oportú presentar una moció al ple d’avui de suport al sistema de la sanitat pública. Aquesta ha estat tombada per CiU, que ha pensat més en l’estabilitat de la formació convergent que no pas amb els i les habitants de Tordera.

Ordenances fiscals

Un altre tema de gran importància tractat avui al ple han estat les ordenances fiscals. La proposta inicial de CiU va anar clarament a l’alça, sense haver parlat amb la resta de formacions polítiques de l’esforç que es faria des de l’Ajuntament per a reduir les despeses en el pressupost 2012. Per tant, com que des d’ERC Tordera creiem que les ordenances fiscals i el pressupost han d’anar de bracet, hem votat en contra. És a dir, primer cal establir quines despeses són les necessàries en un poble i, posteriorment, determinar els ingressos que ha de tenir el consistori. Si no, amb quins criteris s’augmenten les taxes i els impostos? S’està fent pagar massa car a les famílies, als comerços i a les empreses de Tordera la mala gestió dels últims anys dels recursos econòmics de l’Ajuntament.

Tordera independentista

Tordera participarà a l’Associació de Municipis per la Independència gràcies als vots favorables d’ERC i CiU. Aquesta Associació té la intenció de defensar l’assoliment dels drets nacionals que corresponen al país i promoure l’exercici de l’autodeterminació des dels municipis. Tordera assistirem a l’assemblea que elabori els estatuts que han de regir el funcionament de l’Associació.

Per qualsevol aclariment o informació, no dubteu en contactar. Salut!

Fotografies: 1) Diari Opinió – Notícia de fundació de les JEREC, 2) Plenari municipal.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: