Lo riu és vida!

7 07 2011

Des de fa 3 anys, les JERC participem al Big Jump, una jornada reivindicativa a nivell mundial, l’objectiu de la qual és denunciar el mal estat en què es troben molts dels rius del planeta, formar-nos i reclamar solucions per què millorin els seus ecosistemes i la qualitat de les aigües.

El 2008 vam estar al riu Besòs, fent un anàlisi químic de l’aigua i una identificació d’espècies, la qual va determinar que l’estat de salut del riu era “entre simptomàtic i malalt”. El 2009 vam ser presents a La Tordera i l’any passat al riu Llobregat, a l’alçada de Sallent, on hi ha una brutal agressió al riu i al sistema biològic per part de les empreses extractores de sal, que aboquen residus salins als runams.

Enguany (diumenge 10 de juliol) serem al riu Ebre, a Tortosa. Antoni Canicio (geòleg, activista en defensa de l’Ebre i President de la Comissió Sectorial de Medi Ambient i Energia d’Esquerra de la Federació de l’Ebre) ens farà un repàs de les mobilitzacions dels últims anys en defensa del riu i ens exposarà l’estat de salut del riu.

Les JERC defensem el territori!

Diguem ben alt: “Lo riu és vida!”


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: